ПУБЛІКАЦІЇ

ERP для будівельної компанії. Особливості функціональності та впровадження

Будівельний бізнес, один з тих, що має найбільш складну структуру та багато горизонтальних бізнес-зв'язків між підрозділами компанії, що потребують ефективної взаємодії. Крім того, будівництво пов'язане з керуванням великою кількістю ресурсів від будівельних матеріалів до готових об'єктів та персоналу. Впровадження ERP (Enterprise Resource Planning) систем для будівельних компаній середнього та великого розміру є на даний час обов'язковим елементом, без чого не можливе їх успішне функціонування. В цій публікації розберемо які є особливості та "підводні камені" функціонування та впровадження ERP систем для будувельного бізнесу, та як це врахувати під час їх вибору.

Особливості функціональності ERP для будівельної компанії

Управління проектами. Будівельні проекти складні за структурою та потребують ретельного планування, контролю за ресурсами та бюджетом. ERP система має забезпечувати ефективне управління проектами на всіх етапах - від планування до здачі об'єкта та звітності по використаним ресурсам. ERP система має забезпечувати точний облік матеріалів, контроль залишків та автоматизацію процесів постачання.

Управління персоналом. Будівельні компанії починаючи з середнього розміру мають велику кількість працівників з різними спеціалізаціями. ERP система має забезпечувати ефективне управління персоналом, включаючи облік робочого часу, розрахунок заробітної плати та управління кваліфікацією. Крім того, вона повинна інтегруватися з іншими системами для забезпечення обміну даними.

Управління матеріальними ресурсами. Система ERP допомагає будівельній компанії оптимізувати використання будівельних матеріалів та обладнання. Це досягається за рахунок автоматизації процесів закупівлі та контролю запасів.

Фінансове управління. ERP для будівельної компанії надає інструменти для автоматизації фінансових процесів, включаючи облік, звітність та бюджетування. Це дозволяє компанії ефективно контролювати фінансові показники та приймати обґрунтовані рішення.

Управління документообігом. Система ERP спрощує управління документами, автоматизуючи процеси створення, зберігання та пошуку документів. Це дозволяє компанії зменшити часові витрати на роботу з документами та мінімізувати ризик втрати важливої інформації.

Мобільний доступ. Сучасні системи ERP для будівельної компанії часто мають мобільні додатки, які дозволяють працівникам отримувати доступ до необхідної інформації та виконувати свої завдання в будь-який час та з будь-якого місця.

На що звернути увагу при виборі ERP для будівельної компанії

Відповідність бізнес-процесам. При виборі системи ERP для будівельної компанії необхідно враховувати особливості бізнес-процесів компанії та вибирати систему, яка максимально відповідає їм. В Україні набільш якісно себе зарекомендували BAS ERP та більш дорога SAP ERP.

Масштабованість. Будівельна компанія повинна вибирати систему ERP, яка може бути масштабована відповідно до зростання бізнесу та змін у вимогах до функціональності.

Інтеграція з іншими системами. Система ERP повинна бути сумісною з іншими програмними продуктами, які використовує компанія, такими як автоматизовані системи обліку, CRM-системи та інші.

Надійність та безпека. При виборі системи ERP для будівельної компанії необхідно звернути увагу на надійність та безпеку системи, включаючи захист даних та забезпечення безперебійної роботи.

Підтримка та оновлення. Будівельна компанія повинна систему ERP систему від постачальника або сертифікованого партнера, який надає надійну підтримку та регулярно оновлює програмне забезпечення.

Компанія Софтінформ є сертифікованим партнером Спілки Автоматизаторів Бізнесу і вже більше 20 років впроваджує корпоративні рішення ERP класу для будівельних та інших видів бізнесу. В портфоліо маємо більше 500 реалізованих проектів з автоматизації, тому точно зможемо вам допомогти вирішити питання впровадження ERP для будівельного бізнесу швидко та за найкращою ціною.

Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нашим менеджером. Він докладно відповість на всі Ваші запитання.
Отримати консультацію
Читайте Також
Дякуємо за звернення!
Ми звяжемось з Вами найближчим часом.